Associació Amics del Museu SFC

Presentación en españolPrésentation en françaisIntroduction in english     

Edifici de Can Xifreda

Aquest petit museu va néixer gràcies a l'impuls del Sr. Martí Garriga. La col·lecció de troballes fetes pel "Grup Talp" al llarg dels anys 50, 60 i 70 van esdevenir patrimoni municipal l'any 1970 i des de 1988 estan ubicades en la torre modernista, inspirada en un castell mossàrab, coneguda per "Can Xifreda". 

S'hi accedeix a peu pel Parc Xifreda des del Carrer Agustín Santacruz, pel carrer Castanyers, carreró empedrat que porta al parc o bé pel passatge Martí Garriga si veniu pel carrer del Dr. Reig

La visita s'acompanya de la guia que es dóna a l'entrada que ens apropa al valor i al coneixement dels objectes que s'hi exposen.

El museu consta d'una exposició permanent d'arqueologia, palenteologia, mineralogia i història local i una sala d'exposició semipermanent d'eines i estris de la ramaderia catalana on s'hi fan les exposicions temporals

El seu origen com a col·lecció arqueològica és el que fa que una bona part del seu contingut siguin troballes prehistòriques de les rodalies de Sant Feliu.

Peces d'òs i petxina

En el Museu hi queda ben il·lustrada la presència humana d'aquest racó del Vallès des del paleolític inferior fins a l'època romana. Mereixen una atenció especial les peces del taller de sílex de Can Garriga i el capítol de l'edat del bronze, representada per les troballes de la Cova de Solanes. 

Així mateix s'hi pot veure l'important testimoni material de la cultura ibèrica procedent del poblat del Serrat de la Galaieta. 

gerra ibèrica

El visitant també gaudirà d'una col·lecció de plats de reflexos metàl·lics del segle XVI trobats sota la rectoria i d'una col·lecció de rajoles dels segles XVII al XIX. 

A l'entrada del recinte s'hi troben objectes del passat més proper i es pot veure el plànol de la vila fet al 1836 per un grup d'arquitectes, entre els quals hi destaca Antoni Rovira i Trias. 

La col·lecció semi-permanent Batlle-Vilaseca d'estris de la ramaderia catalana és una de les mostres més completes de la ramaderia del nostre país. Estris del bestiar, del gos, eines del pastor. Dites i pautes del calendari anual.

Cliqueu aqui per ampliar informació 

Arxiu de Mossèn Baldelló (1887-1977)

L'arxiu del musicòleg, organista,escriptor i conferenciant està a disposició dels estudiosos per a les seves recerques.

Cliqueu aqui per ampliar informació 

Estendard de l'Orfeó Feliuà (Informació/Información/Information)

L'afició musical dels santfeliuencs de primers de segle XX queda representada per la senyera que Antoni Gaudí va dissenyar per a l'agrupació coral "Orfeó Feliuà".  Sens dubte, una de les peces gaudinianes més desconegudes. 

També trobareu un  recull molt interessant de fòssils de les rodalies dels Cingles de Bertí entre els quals hi destaca l'esquelet d'un prothopterium, espècie de sirènid.

Completa les col·leccions una selecció de minerals diversos. 

Horari de visita: diumenges d'11 a 2. 

S'admeten grups fora d'horari habitual concertant-los prèviament al fax 93.866.22.97 o millor directament a l'e-mail de l'entitat

 

  • Tenim fitxes de treball escolar (nivell: tercer cicle de primària i primer cicle d'ESO) 

la sala d'exposició permanent d'arqueologia permet la visita de persones discapacitades


 GRÀCIES PER VISITAR-NOS