top of page
.jpeg

 

Història d'un Gaudí ocult

 

La Universitat de Barcelona està enllestint l'edició del llibre Història d'un Gaudí Ocult, dins dels Quaderns d’Art i Natura del GRACMON, escrit per Xavier Jové i Teresa-M. Sala.

És un treball de recerca que culmina les investigacions que venia fent el Museu Municipal Can Xifreda sobre l'estendard de l'Orfeó Feliuà. 

Actualitza les informacions amb dades molt trascendentals.  

 

 

Es farà la  presentació Divendres, dia 10 de novembre, a les 19:00 hores, a la sala dels gegants del Centre Cívic .

 

L'obra també es presentarà a Barcelona la setmana del llibre en català. 

LA PEÇA DEL MES:

La radio de La Poncella

 

La Poncella, a part d’una societat cantaire, tenia una vessant benèfica d’ajuda mútua. Així al 1901 adquireix un nínxol al cementiri per un cas de defunció d’algun soci que en tingués necessitat, es dóna cobertura econòmica en malaltia o accident. Es subscriuen a La Vanguardia, La Publicitat i l'Aurora, tres diaris a disposició dels socis. El 1921 es reparteixen els beneficis de les activitats públiques -el bar que posaven en els balls de plaça, concerts i revetlles- que, fins i tot donaven per a invertir en “làmines del deute municipal de l'Ajuntament de Barcelona”. Al 1923 s’adquireixen tres nínxols més i al 1931 es compra una ràdio.

Aquell aparell de ràdio representava  una modernitat per als associats. La peça del mes del Museu és precisament l'aparell de La Poncella. Es tracta del receptor Philips model 2531 de quatre vàlvules amb un altaveu poligonal model 2019.

 

gramofon.jpeg
bottom of page